Eureka Bitch 2018 fullsize 63FOTO TOM SEBUS

 

 

Geen Oog Dicht - Studio Figur i.s.m. STIP theaterproducties

maart t/m april 2023 

 

Studio Figur Geen oog dicht Benning Gladk.width 400

De achtjarige Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Ze leest, speelt games en kijkt films, alles om haar honger naar verhalen te stillen. Verhalen zijn namelijk spannend, maar lopen altijd goed af. Maia twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de ‘echte’ wereld. Naast Maia staat Ótti. Hij is altijd bij haar en wil haar beschermen. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm en begrijpt niet waarom. Hij wordt soms zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt…

 

Geen oog dicht is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur te gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek smelten theater en film samen en wordt je meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp, net iets minder eng maakt.

 

 Klik hier voor meer informatie. 

 

 

Wereld van Wie – Veenfabriek
9 t/m 18 juni Oerol Festival Terschelling

 

vierkantMet muziek, fantasie, poëzie, rituelen, rijst en vele andere verse ingrediënten, verzint de Veenfabriek een wereld die waargebeurd verzonnen is. Wereld van Wie is een voorstelling over hoe we de wereld betekenis geven met verhalen. En hoe dat mis kan gaan. Over Vietnam, verlies, voedsel, voorouders, vluchten en vriendschap.

 

Wie is bang voor verhalen. Hij hoeft niet begrepen te worden. Zijn leven is niet voorbestemd. Wil je het toch vertellen dan moet je er dingen bij verzinnen: draken, zweven op wolken, andijviestamppot, ongehoorde melodieën. Geen verhaal waar je iets van moet leren. Niets om een punt mee te maken, stemmen te winnen, of oorlogen te beginnen. Wie zegt: ‘de dingen gebeuren gewoon’. Eerst ben je daar en dan ben je hier. Soms woon je in een huis aan het strand. Soms ben je dertig dagen op zee. Soms vangt iemand je op terwijl je niet weet dat je valt. Soms kom je thuis op een plek waar je nooit bent geweest.

 

Klik hier voor meer informatie.

Contact

 

Ruta van hoof - Actrice

E-mail:

 

 

ACT - acteursbelangen.nl

webdesign: Pronti